Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържественото честване на Националния празник на България на връх Шипка

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в откриването на паметника на полковник Борис Дрангов в парка на Военната академия „Г. С. Раковски”
02.03.2018
Кандидатите за председател на новия антикорупционен орган представиха концепциите си в парламента
06.03.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържественото честване на Националния празник на България на връх Шипка

Освобождението е велика дата в нашата история, която проправя пътя на българската държава към нейното възраждане, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на връх Шипка в разговор с граждани, дошли да почетат паметта на героите, жертвали се за свободата на България. Председателят на парламента, народни представители и стотици българи се изкачиха до Паметника на свободата на заветния връх, за да се преклонят пред подвига на героите. Те участваха в тържественото честване на 140-ата годишнина от Освобождението на страната.

Трябва да помним, че свободата е привилегия, сподели още Цвета Караянчева. Тя призова да пазим свободата си и да я предаваме на идните поколения, да бъдем разумни и да мислим за бъдещето, защото разделението не помага на никого.

Отслужена беше заупокойна литургия в памет на всички воини, загинали за свободата на България. Пред паметника бяха поднесени десетки венци и много цветя.

По-рано председателят на парламента присъства на тържествения благодарствен молебен, отслужен от Негово светейшество Българския патриарх Неофит и Негово светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил в Шипченския манастир „Рождество Христово”.

Source: Новини на Народно събрание