Портрети на известни българи представя в Народното събрание изложбата на художника от Бургас Георги Андонов

Председателят на Народното събрание участва в тържественото честване на 140 години от Освобождението на Търговище
29.01.2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители присъстваха на церемонията по отдаване на почит на жертвите на комунистическия режим
01.02.2018

Портрети на известни българи представя в Народното събрание изложбата на художника от Бургас Георги Андонов

Портрети на известни българи представя в Народното събрание изложбата на художника от Бургас Георги Андонов. Експозицията откри председателят на парламента Цвета Караянчева.

Народният представител от ПГ на ПП ГЕРБ Диана Саватева отбеляза, че това е второто от поредицата събития в парламента, свързани с културата на Бургас. Тя посочи, че изложбата съдържа 16 портрета на известни българи, като художникът е успял да изведе черта от характера на всеки един от своите герои и да го заключи в излъчването на платното.

Председателят на парламента Цвета Караянчева поздрави депутатите за инициативата им и изрази надежда това да се превърне в традиция. Тя отбеляза, че българският парламент винаги е отворен за талантливите творци на България, тук техните достижения могат да бъдат видени от гости на институцията както от страната, така и от чужбина. За  експозиция на Георги Андонов Цвета Караянчева посочи, че в нея са включени „портрети с душа – с душата на самия автор, това което той чувства към тях“. По думите й всеки един от портретите има поне една черта, която остава запомняща се.

Народният представител Вежди Рашидов отбеляза, че портретът има много измерения, той е едно странно послание за образ в историята, във времето.

Source: Новини на Народно събрание