Офицери и преподаватели от Военна академия „Георги Стойков Раковски“ гостуваха на Народното събрание

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов проведе срещи с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Съюза на офицерите от резерва “Атлантик” по тяхна инициатива
16.01.2018
Народното събрание единодушно ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония
18.01.2018

Офицери и преподаватели от Военна академия „Георги Стойков Раковски“ гостуваха на Народното събрание

Офицери и преподаватели от Военна академия „Георги Стойков Раковски“ гостуваха на Народното събрание. Те се срещнаха с председателя на парламента Цвета Караянчева и с народните представители от Комисията по отбрана. На разговора бяха обсъдени актуални въпроси за развитието на въоръжените сили и обучението в специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ във Военната академия.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави гостите на парламента, обучаващи се в магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“. Тя изрази задоволство, че сред тях има и двама македонски офицери и съобщи, че днес в Комисията по външна политика ще бъде ратифициран Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, а утре е първа точка в дневния ред на парламента. По думите й Договорът  ще даде нов етап в развитието на отношенията ни с Македония.

Председателят на парламента отбеляза, че във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ се образоват не само добри офицери, но и добри лидери. Тя отбеляза, че членовете на Комисията по отбрана в Народното събрание, са професионалисти, които работят сериозно и милеят за Българската армия.

Source: Новини на Народно събрание