Делегация на НС се срещна с председателя на Комисията по разузнаване и сигурност в британския парламент

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов проведе срещи с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на Съюза на офицерите от резерва “Атлантик” по тяхна инициатива
16.01.2018
Народното събрание единодушно ратифицира Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония
18.01.2018

Делегация на НС се срещна с председателя на Комисията по разузнаване и сигурност в британския парламент

Делегация на Народното събрание проведе работна среща с председателя на Комисията по разузнаване и сигурност в парламента на Великобритания Доминик Грийв. В българската делегация участват председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Димитър Лазаров и народните представители Филип Попов и Мустафа Карадайъ, които са членове на двете комисии. Посещението в Лондон е по покана на посланика на Великобритания в България Н. Пр. Ема Хопкинс.

По време на работната среща Доминик Грийв представи акценти и добри практики от работата на Комисията по разузнаване и сигурност. Обсъждана беше и законовата рамка на функциониране на комисията в британския парламент. Депутатите от българска страна споделиха своите виждания по редица актуални теми, свързани със сектор „Сигурност“ и контрола на СРС.

Българската делегация продължава своето посещение в Лондон с редица срещи, включително в Министерството на вътрешните работи и Националната агенция за борба с престъпността. По време на разговорите ще бъдат обсъждани процедурите за надзор и парламентарен контрол на използването на СРС.

Source: Новини на Народно събрание