Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на отбелязването на празника Богоявление в Пловдив

Национален комитет за честване на 170-тата годишнина от рождението на Христо Ботев ще бъде учреден на 18 януари в Народното събрание, съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева на тържественото честване на годишнината от рождението на поета в родния му град Калофер
05.01.2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в честванията по повод 140-тата годишнина от Освобождението на град Казанлък
08.01.2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на отбелязването на празника Богоявление в Пловдив

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на отбелязването на празника Богоявление в Пловдив. Тържествената церемония се състоя пред катедралния храм „Успение Богородично“. Цвета Караянчева прие почетния строй на представителните части на Българската армия, участващи в ритуала.

Традиционния Богоявленски водосвет на бойните знамена на Българската армия отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

Цвета Караянчева присъства и на ритуала по изваждането на Светия кръст от водите на река Марица. Кръста от водите на река Марица извади Стойно Гатов от 68-ма бригада „Специални сили“.

По-късно председателят на парламента поднесе цветя на паметника на Христо Ботев в Пловдив по повод 170-тата годишнина от рождението на поета-революционер.

Source: Новини на Народно събрание