Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на проф. Николай Овчаров голямата награда „Чудесата на България” в категория „Културно-историческа атракция”

Предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС обсъдиха депутати от Комисията по европейските въпроси и от групата за приятелство България – Черна гора с делегация на черногорския парламент, водена от неговия председател Иван Брайович
15.12.2017
С традиционни коледарски песни, танци и наричания за здраве Ансамбъл "Българе" поздрави народните представители и журналистите в парламента
20.12.2017

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на проф. Николай Овчаров голямата награда „Чудесата на България” в категория „Културно-историческа атракция”

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на проф. Николай Овчаров голямата награда „Чудесата на България” в категория „Културно-историческа атракция”. Победител е археологически комплекс Перперикон.

Цвета Караянчева отбеляза, че за нея е особено вълнуващо да връчи наградата на проф. Овчаров. Тя пожела на изтъкнатия български археолог да продължи да работи все така вдъхновено и неуморно, както и досега.

Поздравявам вестник „Стандарт” за прекрасната инициатива „Чудесата на България”, заяви Цвета Караянчева. По думите й изданието е превърнало кампанията в патриотична кауза, която ни зарежда, обединява и ни прави по-силни пред света. Тя показва нашата история, това, че сме дали много на света, защото сме древна нация, имаме какво да покажем и с какво да се гордеем, добави председателят на парламента.

В церемонията по връчване на годишните награди „Чудесата на България” участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на културата Боил Банов, председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов, народни представители, кметове и др.

Source: Новини на Народно събрание