В Народното събрание беше представена окончателната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

Парламентът одобри повторно Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г., с което отхвърли президентското вето върху Закона
14.12.2017
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината за 2017”
19.12.2017

В Народното събрание беше представена окончателната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

В Народното събрание беше представена окончателната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, приета от правителството на 6 декември.
В пленарна зала министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова благодари на народните представители за техния принос и заяви, че техните препоръки са намерили място в окончателния вариант на документа.
Четири са приоритетите в програмата на Българското председателство – Бъдещето на Европа и младите хора, Европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани, Сигурност и стабилност в силна и единна Европа, Цифрова икономика и умения на бъдещето. Ще отстояваме значението на кохезионната политика, за да продължим усилията за заличаване на различията между регионите, заяви пред Народното събрание министър Лиляна Павлова.
Успешното представяне на България изисква политически консенсус, диалог и разбирателство, посочи министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018. Ако България е успешна, ще сме успешни всички ние, отбеляза тя. Нека още веднъж да докажем, че „Съединението прави силата“, призова Лиляна Павлова.
В програмата са включени 270 заседания от националното измерение на председателството, 6 от които са от парламентарното измерение.

Source: Новини на Народно събрание