Председателят на парламента Цвета Караянчева връчи специалния приз „Изборът на българите” на церемонията за обявяване на Годишните награди в туризма

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба.
08.12.2017
Парламентът прие нов Закон за пазарите на финансови инструменти на първо четене
13.12.2017

Председателят на парламента Цвета Караянчева връчи специалния приз „Изборът на българите” на церемонията за обявяване на Годишните награди в туризма

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи специалния приз „Изборът на българите” на тържествената церемония, на която бяха обявени Годишните награди в туризма. Наградата спечели музей-крепост „Баба Вида” – Видин и беше получена от кмета на Видин Огнян Ценков.
Председателят на парламента отбеляза, че с удоволствие връчва приза, спечелен в надпревара с много национални обекти. България е прекрасна страна и благодарение на съвместните усилия на правителството, общините, браншовите организации и бизнеса може да предложи хубав конкурентноспособен продукт, подчерта Цвета Караянчева. Тя изрази подкрепа за инициативата на Министерството на туризма България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.
През следващите шест месеца България ще председателства Съвета на ЕС и това е уникален шанс да представим страната ни като атрактивна туристическа дестинация, отбеляза председателят на Народното събрание и изрази увереност, че туристическият бранш ще оползотвори тази възможност.
Кметът на Видин Огнян Ценков благодари на всички, които са участвали в гласуването и са дали гласа си за крепостта „Баба Вида”. Тя е символ, тя е последната крепост на българската държава, подчерта той.
Министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че годишните награди дават възможност да се откроят най-качествените продукти в туристическия бранш. България има дадености да бъде целогодишна туристическа дестинация и може да развива всички видове туризъм, подчерта тя. Министърът на туризма заяви, че за първите десет месеца на годината България е била посетена от повече от 8 милиона туристи и това е предпоставка туризмът да се утвърди като един от водещите сектори на нашата икономика.
На обявяването на Годишните награди в туризма присъстваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм на Народното събрание Петър Кънев, народни представители, ректорът на СУ „Св. Климент Охридски” Анастас Герджиков и др.

Source: Новини на Народно събрание