Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи годишната награда „Агробизнесмен на България” за 2017 г.

Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин в Тбилиси: Грузия показва амбиция и резултати в сближаването с Европейския съюз
05.12.2017
Парламентът прие на първо четене промени в три закона с цел намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса
07.12.2017

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи годишната награда „Агробизнесмен на България” за 2017 г.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи годишната награда „Агробизнесмен на България” за 2017 г. Призът, който се присъжда от 1991 г. от вестник „Български фермер”, получи Николай Стефчов.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза, че българското земеделие е много важна част от икономиката, а с европейските средства, които получава,  има възможност да стане още по-модерен и добре развит отрасъл.

В приветствието си към участниците в годишната среща на агробизнеса с ръководствата на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ председателят на парламента подчерта, че 73 процента от европейските средства се усвояват от българските земеделски производители. Стремим се максимално да улесним този процес и разчитаме на вас, ако има някакви проблеми, заедно да направим така, че тези субсидии да стигат по-бързо и по-лесно до всеки земеделски производител, отбеляза Цвета Караянчева.

Вестник „Български фермер” има своите традиции, той информира българските земеделци, зачита мнението им и задава темите от дневния ред на българския аграрен сектор, отбеляза Цвета Караянчева. Тя поздрави редакционния екип на вестника и пожела още дълги години изданието да помага на българските фермери и да им представя най-новите неща в областта на земеделието.

Наградата „Агробизнесмен на България”, която се присъжда от 1991 г., е за изявен и заслужил със своите идеи, проекти и иновации бизнесмен, чиито усилия помагат за това българското земеделие да бъде на нивото на сектора във водещите аграрни страни в Европа и по света.

Source: Новини на Народно събрание