Когато става на въпрос за отбрана и въоръжени сили, политическите цветове избледняват, заяви председателят на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов пред курсанти от Националния военен университет “Васил Левски”

Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин в Тбилиси: Грузия показва амбиция и резултати в сближаването с Европейския съюз
05.12.2017
Парламентът прие на първо четене промени в три закона с цел намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса
07.12.2017

Когато става на въпрос за отбрана и въоръжени сили, политическите цветове избледняват, заяви председателят на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов пред курсанти от Националния военен университет “Васил Левски”

Когато става на въпрос за отбрана и въоръжени сили, политическите цветове избледняват, заяви председателят на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов пред курсанти от Националния военен университет “Васил Левски”. Народните представители от Комисията по отбрана на Народно събрание разговаряха с възпитаници на висшето училище.
В приветствието си към тях ген. Константин Попов подчерта, че тази година към бюджета на Министерството на отбраната са гласувани допълнителни средства в размер на 113 млн. лв. Те са предвидени за увеличение на издръжката на обучаващите се курсанти, за увеличение на заплатите на военнослужещите с над 10 процента и за назначаването на нови 1300 военнослужещи.
“Парламентът носи отговорност за това как армията трябва да бъде финансирана. Работим за издигането на професията офицер, носете с гордост пагона”, обърна се към курсантите председателят на Комисията по отбрана на Народното събрание.
Курсантите бяха поздравени и от заместник-председателите на комисията Борис Вангелов, полк. Владимир Тошев, доц. д-р Николай Цонков, както и от членовете на комисията адмирал Пламен Манушев, доц. Милен Михов, ген. Симеон Симеонов. Те изказаха благодарност към тях, че са тръгнали по този труден път и им пожелаха весело посрещане на предстоящия студентски празник.
Курсантите от Националния военен университет “Васил Левски” бяха на образователна визита в Народното събрание и имаха възможност да се запознаят с народните представители и дейността Комисията по отбрана.

Source: Новини на Народно събрание