С изложба на големия художник Георги Баев и базар на книги на бургаски автори започна Културният ден на Бургас в Народното събрание

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители
29.11.2017
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложба по повод Международния ден на хората с увреждания
01.12.2017

С изложба на големия художник Георги Баев и базар на книги на бургаски автори започна Културният ден на Бургас в Народното събрание

С изложба на големия художник Георги Баев и базар на книги на бургаски автори започна Културният ден на Бургас в Народното събрание. Инициативата е на депутатите от ПГ на ПП ГЕРБ от морския град и е осъществена със съдействието на Община Бургас и галерия-музей „Георги Баев”.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева благодари на организаторите, че дават възможност на народните избраници да се насладят на картините на известния бургаски художник Георги Баев. По думите на председателя на Народното събрание за твореца Бургас е най-хубавият град и най-хубавото нещо е морето. Благодарение на Георги Баев можем да се потопим в безкрайната морска шир, посочи Караянчева.
Тя отбеляза, че инициативата Културен ден на Бургас в Народното събрание дава възможност на народните представители и гостите на парламента да разгърнат книгите и да се запознаят с творчеството на бургаски поети и белетристи. Караянчева добави, че купувайки книги от базара, ние можем да помогнем за лечението на 21-годишната Антония Чикова от Бургас, която пострада при пътен инцидент.
Народният представител Ивелина Василева посочи, че инициативата предоставя възможност депутатите и гостите на парламента да разгледат картините на художника Георги Баев. Изложбата ни помага да бъдем сред поетите и писателите на Бургас и в същото време да подкрепим една благородна кауза, добави Василева.

Source: Новини на Народно събрание