Председателят на Народното събрание Димитър Главчев подаде оставка като председател на 44-тото Народно събрание

През 2017 г. на терен са работили 215 здравни медиатори, догодина те ще бъдат 230 в 117 български общини, заяви председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова при откриването на информационни щандове на „Национална мрежа на здравните медиатори”
16.11.2017
Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев разговаря с председателя на Върховната сметната палата на Чешката република Милослав Кала
20.11.2017

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев подаде оставка като председател на 44-тото Народно събрание

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев подаде оставка като председател на 44-тото Народно събрание.

Той я е депозирал тази сутрин в деловодството на парламента.

Внесох в деловодството на парламента своята оставка, това е морален акт и по този начин искам да се възстанови нормалната парламентарна обстановка в залата и по никакъв начин да не хвърляме сянка върху предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, заяви в пленарната зала Димитър Главчев. Виждате какви усилия се полагат, правителството работи добре, обстановката е добра, смятам, че като досегашен пръв сред равни трябва да дам пример за възстановяване на парламентаризма в Народното събрание, добави той.

Благодаря на всички, с които работихме – и тези, които ме подкрепят, и тези, които – не, нормално е има опозиция и управляващи, каза Димитър Главчев.

Source: Новини на Народно събрание