През 2017 г. на терен са работили 215 здравни медиатори, догодина те ще бъдат 230 в 117 български общини, заяви председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова при откриването на информационни щандове на „Национална мрежа на здравните медиатори”

Приоритет за България е Черноморският регион да бъде стабилен, сигурен и икономически активен, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев на среща с Генералния секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев
15.11.2017
Цвета Караянчева беше избрана за председател на 44-тото Народно събрание
17.11.2017

През 2017 г. на терен са работили 215 здравни медиатори, догодина те ще бъдат 230 в 117 български общини, заяви председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова при откриването на информационни щандове на „Национална мрежа на здравните медиатори”

През 2017 г. на терен са работили 215 здравни медиатори, догодина те ще бъдат 230 в 117 български общини. Това заяви председателят на парламентарната Комисия по здравеопазването д-р Даниела Дариткова при откриването на информационни щандове, на които от Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” предоставиха информация за дейността и постиженията си.

Д-р Даниела Дариткова подчерта, че през 2001 г. в България е имало едва 5 здравни медиатори и те са били финансирани по проекти. През 2006 г. те вече са 57 и дейността им се финансира от държавата, а през 2018 г.  ще бъдат 230 и ще работят в 117 български общини, посочи председателят на Комисията по здравеопазването.

Подкрепата на здравните медиатори е един от малкото примери за приемственост, последователност и реална инвестиция в профилактика, която не зависи от динамиката на политическите промени, заяви д-р Даниела Дариткова. Тя благодари на всички, които работят на терен, пазят доброто име на здравните медиатори и дават възможност то да се утвърди. Пожелавам ви все така упорито, вдъхновено и професионално да вършите своята работа, обърна се председателят на Комисията по здравеопазването към присъстващите медиатори.

От Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” отбелязаха, че парламентарната Комисия по здравеопазването вече дълги години подкрепя тяхната дейност и под нейната егида са проведени 11 срещи по имунопрофилактика. Сдружението ни е най-голямата организация, която работи на терен и се доказа със своите дейности и постигнати резултати, посочиха от организацията.

На представянето на информационните щандове присъстваха заместник-председателите на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и Явор Нотев, членове на Комисията по здравеопазването и народни представители от различни парламентарни групи.

По повод 10 годишнината от създаването на Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” в Народното събрание беше организирана дискусия.

Source: Новини на Народно събрание