Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе изнесено заседание на комисията в Русе

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца”
03.11.2017
Парламентът прие на първо четене законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.
08.11.2017

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе изнесено заседание на комисията в Русе

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе изнесено заседание на комисията в Русе. Той заяви, че в момента в България има недостиг на висококвалифицирана работна ръка и по тази причина се създава правна възможност страната ни да има високотехнологично развитие, а не да се привлича нискоквалифицирана работна ръка у нас.

Във връзка с одобряването на текстовете в проектозакона за изменение на Закона за МВР – относно т. нар. „Синя карта“, Цветан Цветанов обясни, че се удължава срокът за висококвалифицирани кадри да идват и работят в страната ни. От тази гледна точка смятаме, че законопроектът е добър и ще даде възможност на тези български общности, които са в Молдова, Украйна и Албания, да могат действително да намерят своето професионално реализиране по висококвалифицираните специалности в България, отбеляза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

По думите му практиката, създадена от комисията през периодите, когато има първо и второ гласуване, е народните представители да правят предложения, а работна група с експерти от съответните институции и ведомства да участва активно в прецизирането на текстовете. В работата на комисията участваха още заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, старши комисар Асен Игнатов – заместник директор на Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“.

От 15.00 часа ще се състои двустранна среща на Цветан Цветанов с Дорел – Георге Къпрар, председател на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на парламента на Румъния.

В 16.00 часа започва съвместното заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-тото Народно събрание и Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на парламента на Румъния.

Source: Новини на Народно събрание