Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с посланика на Украйна Микола Балтажи

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители присъстваха на откриването на нова сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура
17.09.2017
Парламентът избра членовете на съдийската и прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от квотата на Народното събрание
19.09.2017

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с посланика на Украйна Микола Балтажи

Председателят на парламента Димитър Главчев разговаря с посланика на Украйна Микола Балтажи. Димитър Главчев изрази загрижеността на българското общество от приемането на новия закон за образованието.

Микола Балтажи заяви, че новият закон няма да промени правата на българското национално малцинство да изучава майчиния си език. Децата на украинските етнически българи ще получат възможността и нататък да развиват своята езикова идентичност, отбеляза украинският посланик.

По думите му министерството на образованието и украинските институции са изцяло открити към диалог и детайлно информират изпълнителната българска власт. Той благодари за възможността да разговаря по въпроса и с председателя на Народното събрание.

На срещата бе обсъдено предстоящото посещение на българска парламентарна делегация в Украйна, водена от председателя на парламента. Народните представители ще участват в честванията на 155-тата годишнина от преселването на българите в Таврия.

Source: Новини на Народно събрание