Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители присъстваха на тържественото откриване на филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ във Видин

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри учебната година в 139-то основно училище „Захарий Круша” в София
14.09.2017
Председателят на парламента Димитър Главчев присъства на тържественото отбелязване на празника на София
16.09.2017

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители присъстваха на тържественото откриване на филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ във Видин

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители присъстваха на тържественото откриване на филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ във Видин.

Председателят на парламента изрази увереност, че подразделението на висшето учебно заведение ще бъде привлекателно образователно средище за младежите от този край на България и полезно за развитието на Видинска област. С него са свързани надеждите ни повече млади хора да останат в града и да отговорят на нуждите от специалисти в областта на индустрията, транспортната инфраструктура и аграрния сектор, подчерта Димитър Главчев.

През годините Русенският университет се утвърди като авторитетен и предпочитан от студентите образователен, научен и културен център, осигуряващ качествена подготовка на младежи от цялата страна, посочи председателят на Народното събрание. По думите му стимулирането на откривателския дух, развиването на иновативно мислене и даването на възможност за творчески изяви на студентите е гаранцията за успех на университета и на неговите възпитаници.

Димитър Главчев пожела на академичния състав, служителите и студентите много нови успехи в постигането на високи образователни и научни цели.

За подкрепата, която оказва на университета, ректорът на висшето училище Велизара Пенчева връчи на председателя на Народното събрание кристалния знак на висшето училище.

Source: Новини на Народно събрание