Повече от 2500 граждани посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати на законодателната институция

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри учебната година в 139-то основно училище „Захарий Круша” в София
14.09.2017
Председателят на парламента Димитър Главчев присъства на тържественото отбелязване на празника на София
16.09.2017

Повече от 2500 граждани посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати на законодателната институция

Повече от 2500 граждани посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати на законодателната институция.

Председателят на парламента Димитър Главчев разговаря с посетители в пленарната зала на парламента и разказа на най-младите и любопитни сред тях как работи Народното събрание.

Кой стои на предните редове в пленарната зала, кой може да се изказва от трибуната и кой предлага законите бяха сред въпросите, които децата зададоха на Димитър Главчев. Те попитаха също за какво служи парламентарният звънец, как работят пултовете за гласуване и какво се изписва на мониторите в пленарната зала.

Председателят на парламента ги покани и в своя кабинет, където имаха възможност да седнат на неговото място. Накрая младежите попитаха Димитър Главчев могат ли след време да бъдат стажанти в Народното събрание. Толкова умни и будни младежи винаги са добре дошли в парламента, отговори той.

За втори път Народното събрание се включва в инициативата Европейски дни на наследството, организирана от Столична община и Министерство на културата със съдействието на Френското посолство и Френския институт в България.

Source: Новини на Народно събрание