Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за околната среда, приети на 27 юли

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев покани на среща посланика на Украйна Микола Балтажи по повод предстоящо посещение в Украйна на българска парламентарна делегация
12.09.2017
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в официалната церемония по откриването на паметник на цар Симеон Велики в двора на Частно средно училище „Цар Симеон Велики” в Иваняне
14.09.2017

Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за околната среда, приети на 27 юли

Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за околната среда, приети на 27 юли. Народните представители гласуваха повторно Закона за изменение и допълнение на Закона за околната среда със 138 гласа „за“, 78 гласа „против“ и два гласа „въздържал се“.

Преди това от ПГ на ГЕРБ, на „БСП за България“ и на ДПС прочетоха декларации по повод на първия учебен ден – 15 септември, и състоянието на българското образование.

Парламентът ще заседава извънредно на 19 септември, вторник, от 13.00 до 18.00 часа, решиха депутатите. В дневния ред е избор на управител на Националния осигурителен институт и парламентарен контрол, в рамките на който са насрочени разисквания по питане към министъра на земеделието и храните Румен Порожанов относно политиката на Министерството за създаване на ред в поземлените отношения.

Source: Новини на Народно събрание