Комисията по бюджет и финанси изслуша кандидатите за заместник-председатели на Комисията за финансов надзор, които ще ръководят управления „Надзор на инвестиционната дейност” и „Осигурителен надзор”

Предизвикателствата пред ЕС, българското председателство, сигурността и възможностите за инвестиции бяха сред темите, които обсъдиха депутатите от комисиите по икономическа политика, по отбрана и по европейски въпроси със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен
20.07.2017
С голямо мнозинство депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса на труда, насочени срещу неизплащането на заплати от страна на работодатели
25.07.2017

Комисията по бюджет и финанси изслуша кандидатите за заместник-председатели на Комисията за финансов надзор, които ще ръководят управления „Надзор на инвестиционната дейност” и „Осигурителен надзор”

Комисията по бюджет и финанси изслуша кандидатите за заместник-председатели на Комисията за финансов надзор, които ще ръководят управления „Надзор на инвестиционната дейност” и „Осигурителен надзор”.
За ръководител на управление „Надзор на инвестиционната дейност” е предложен Румен Соколов, а на „Осигурителен надзор” – Йордан Чомпалов. Кандидатурите им бяха представени пред народните представители от комисията от председателя на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова. Тя подчерта, че номинираните са с безупречна професионална биография и биха подпомогнали изпълнението на целите на Комисията за финансов надзор. Професионалният път на Румен Соколов е изцяло свързан с капиталовия пазар, той е пряк участник в почти всички проекти, които модернизираха българската фондова борса, подчерта Карина Караиванова. Другият кандидат – Йордан Чомпалов има забележителна кариера в държавната комисия за ценни книжа, притежава качества на безспорен професионалист, който би се справил успешно с работата си, добави тя.
Предстои Комисията по бюджет и финанси да изготви доклад от изслушването, както и проекти за решения за избиране на кандидатите, които ще бъдат гласувани в пленарна зала.

Source: Новини на Народно събрание