Председателят на парламента Димитър Главчев връчи сертификати на директори, участвали в проект „Лидерска академия – квалификация за успешни директори на училища”

Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев се срещна с делегация на Комисията по външни работи на Националния народен конгрес на Китайската народна република
09.07.2017
Парламентът утвърди процедурните правила за предлагане на кандидати за председател, заместник-председател и членове на Комисията за защита от дискриминация
11.07.2017

Председателят на парламента Димитър Главчев връчи сертификати на директори, участвали в проект „Лидерска академия – квалификация за успешни директори на училища”

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев връчи сертификати на директори на училища от София и областта, участвали в проекта „Лидерска академия – квалификация за успешни директори на училища”. Проектът се осъществява по инициатива на парламентарната Комисия по образованието и науката и Съвета на жените в бизнеса в България.

„Лидерска академия – квалификация за успешни директори на училища” е добър пример за връзката и ползотворното сътрудничество между държаните институции, образованието и бизнеса, отбеляза пред присъстващите Димитър Главчев. Той поздрави участниците в проекта и подчерта, че качественото образование е отлична предпоставка и безспорна гаранция за развитие на икономиката и за успешна професионална реализация на младите хора в България.

Председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова окачестви лидерите в училищната среда като гарант за образование, което се грижи за личностното израстване на българските деца. Започнахме тази инициатива с ясното съзнание, че директорите на училища не са администратори, те са хората, които формират екип и мотивират учителите и учениците, заяви тя.
Председателят на УС на Съвета на жените в бизнеса в България Боряна Манолова определи „Лидерска академия – квалификация за успешни директори на училища” като доказателство, че от взаимодействието между неправителствена организация, бизнеса и институциите може да се получи една чудесна програма.

На събитието присъстваха народни представители, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, началници на регионални управления на образованието, директори на училища, водещи мениджъри и представители на работодателски организации.

Пилотното издание на проекта бе открито на 13 декември 2016 г. в Народното събрание. Управление на екип, насърчаване на инициативността, методи за комуникация и взаимодействие с представителите на училищната общност – държавни институции, педагогически специалисти, родители и деца бяха сред темите на обучението.

Source: Новини на Народно събрание