Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев се срещна с делегация на Комисията по външни работи на Националния народен конгрес на Китайската народна република

Велико Търново е символ на българската държавност през вековете, затова Освобождението му е паметно събитие, заяви председателят на парламента Димитър Главчев в словото си на честването по повод 140 години от освобождението на града
06.07.2017
Председателят на парламента Димитър Главчев връчи сертификати на директори, участвали в проект „Лидерска академия – квалификация за успешни директори на училища”
10.07.2017

Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев се срещна с делегация на Комисията по външни работи на Националния народен конгрес на Китайската народна република

Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев се срещна с делегация на Комисията по външни работи на Националния народен конгрес на Китайската народна република, водена от нейния заместник-председател Уанчун Чи. Разговорът беше по покана на председателя на Комисията по външна политика в българския парламент Джема Грозданова.
Отношенията между България и Китай имат добре зададени пътища на развитие в областта на икономиката, енергетиката и инфраструктурата, подчерта заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев. По думите му диалогът на политическо ниво създава добри перспективи и е важен за двете страни. Вярвам, че посещението ви ще остави удовлетворение от изпълнението на китайките проекти у нас, както и отлични впечатления от българската култура, отбеляза той.
Председателят на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова изрази задоволството от постигнатото по отношение на безпрепятствения внос на българско кисело мляко и млечни продукти на китайския пазар. Тя открои и подписаното споразумение в сферата за земеделието, което спомага за още по-успешното сътрудничество между България и Китай. Според Джема Грозданова България има добър потенциал в края на следващата година да организира домакинство на формата „16 + 1”, включващ страните от Централна и Източна Европа плюс Китай.
Заместник-председателят на Комисията по външни работи на Националния народен конгрес на Китайската народна република Уанчун Чи сподели, че между двете държави е налице взаимно уважение и интензивна комуникация на високо равнище, което води до положителни резултати в сферата на селското стопанство, икономиката и търговията.
В рамките на визитата си у нас чуждестранната делегация посети град Пловдив и обекти, свързани с китайски инвестиции.

Source: Новини на Народно събрание