Красотата на българката, на нашите носии и историческите ни паметници представят снимките на младия фотограф Радослав Първанов, включени в изложбата „Аз съм Българка”

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с председателя на фондация „Панчо Владигеров“ Минчо Минчев
03.07.2017
Народното събрание прие единодушно доклада на Временната комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати
05.07.2017

Красотата на българката, на нашите носии и историческите ни паметници представят снимките на младия фотограф Радослав Първанов, включени в изложбата „Аз съм Българка”

Красотата на българката, на нашите носии и историческите ни паметници представят снимките на младия фотограф Радослав Първанов, включени в изложбата „Аз съм Българка”.
Заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри експозицията и подчерта, че представените 27 снимки показват красотата на българката, на нашите носии, в които са вплетени багрите на природата и всичко, което с гордост можем да наречем България. Тези момичета, снимани пред архитектурни обекти от цялата страна, допълват представите ни за красотата на българската жена, на българската носия, на българката природа, добави тя. Цвета Караянчева пожела успех на изложбата и изрази надежда авторът да продължи да работи за реализирането на идеите си.
В навечерието на 140-тата годишнина от Шипченската епопея искахме да акцентираме не върху битките и боевете, а върху резултата от тази епопея – свободата да бъдем българи, отбеляза на откриването народният представител Николай Сираков. Той подчерта, че изложбата показва, че в България има достатъчно красиви млади хора, които се чувстват българи и това ги кара да живеят вдъхновено тук и да популяризират българското по света.
Фотографът Радослав Първанов посочи, че стремежът му е бил да събере и да покаже по различен начин историята, наследството, красотата на България и на българката в една картина. В изложбата са включени 27 сюжета от различни краища на България, в които всеки може да намери нещо ново и интересно и да се огледа в очите и хубостта на българките, обясни той. Вярвам, че хората, които не са от България, ще поискат да отидат на тези места и да ги видят, добави Радослав Първанов.

Source: Новини на Народно събрание