Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с председателя на фондация „Панчо Владигеров“ Минчо Минчев

В Народното събрание се проведе дискусия на тема „Политически аспекти на Парламентарното измерение на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз“
29.06.2017
Народното събрание прие Административния мониторингов доклад за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) за 2016 г.
04.07.2017

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с председателя на фондация „Панчо Владигеров“ Минчо Минчев

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря на 4 юли 2017 г. с председателя на фондация „Панчо Владигеров“ Минчо Минчев.

На срещата Димитър Главчев увери известния български цигулар, че ще бъде продължена традицията международният конкурс „Панчо Владигеров” за пиано и цигулка да се провежда под патронажа на председателя на българския парламент. Той отбеляза, че безспорно това музикално събитие допринася за популяризирането на творчеството и делото на именития ни сънародник.

Минчо Минчев посочи, че фондация “Панчо Владигеров” е учредена през 1993 г. и вече 24 години развива активна дейност, най-значимата от които е организацията и провеждането на национални и международни конкурси.

Повече от 600 музиканти от цял свят са участвали през годините в международния конкурс и са изпълнявали уникалните произведения на Владигеров, подчерта Минчо Минчев. Той благодари за последователната подкрепа, която Народното събрание оказва за провеждането на конкурса и изрази надежда тази традиция да бъде продължена.


Source: Новини на Народно събрание