Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря със световния шампион по шахмат Анатолий Карпов

Народното събрание прие годишния доклад за дейността на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за 2016 г…
14.06.2017
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев изпрати съболезнователен адрес до председателя на Събранието на Португалската република
18.06.2017

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря със световния шампион по шахмат Анатолий Карпов

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря със световния шампион по шахмат Анатолий Карпов. Гостът, който е депутат в руската Държавна дума, е в България по покана на председателя на Парламентарната група на коалиция „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Сигурно в политиката много Ви помага това, че можете да мислите с няколко хода напред, обърна се Димитър Главчев към госта. Не знам дали ми помага, но със сигурност не вреди, отвърна Анатолий Карпов.

За мене е чест да посрещна в Народното събрание трикратния световен шампион по шахмат, каза на срещата председателят на парламента Димитър Главчев. Той отбеляза, че се възхищава и оценява много високо таланта и впечатляващите партии на гросмайстора. България има своите световни шампиони в шахмата, страната ни има традиционно добро представяне в този спорт, подчерта Димитър Главчев.

Анатолий Карпов благодари за сърдечния прием и подчерта, че е тук за откриването на три нови шахматни школи в различни български градове. Такива вече работят в Албена, Бургас и София, уточни той. Анатолий Карпов отбеляза, че Европейският парламент е приел програма за развитие на шахмата в европейските градове и посочи, че създаването на шахматни школи в България може да направи страната ни лидер сред европейските държави по този проект.

Страните ни са свързани от общо историческо минало и нашите усилия трябва да бъдат насочени към задълбочаване и разширяване на сътрудничеството, отбеляза председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

В срещата участваха председателят на Групата за приятелство България-Русия Красимир Велчев и председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

Председателят на парламента връчи на Анатолий Карпов голям почетен плакет на Народното събрание.

Source: Новини на Народно събрание