Народни представители от всички парламентарни групи се включиха в благотворителната инициатива „Пеперудените крила на независимия живот”

Комисията по правни въпроси прие на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен на 10 май 2017 г. от Цветан Цветанов и група народни представители. Промените в Изборния кодекс са включени в проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица
12.06.2017
Паметникът на свободата на връх Шипка, беседка от градините на Двореца в Балчик, часовникови кули, възрожденски къщи, вятърни мелници и воденици могат да бъдат видяни на изложба от макети в Народното събрание. Творбите са на участници в националния ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети”…
14.06.2017

Народни представители от всички парламентарни групи се включиха в благотворителната инициатива „Пеперудените крила на независимия живот”

Народни представители от всички парламентарни групи се включиха в благотворителната инициатива „Пеперудените крила на независимия живот”. Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите организира в парламента представяне на изложба на арт инвалидни колички на художничката Нина Жишева от Центъра за независим живот.
Подобни инициативи са способни да обединят всички политически сили, въпреки техните възгледи, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев при откриването на експозицията. По думите му изложбата предоставя възможност пеперудените крила на хората в неравностойно положение „да заякнат”, за да могат по-смело да полетят към свободата. Уверявам ви, че като законодателна институция ще продължим да се грижим за вас така, както заслужавате, добави Димитър Главчев.
Заместник-председателят на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите Снежана Дукова посочи, че е изключително важно обществото ни да се обединява по значими и важни каузи, още повече когато те касаят децата и нуждата да бъдат подкрепени и да се чувстват щастливи.
Народният представител Нона Йотова изрази съпричастността си към инициативата и допълни, че целта на изложбата е да се насочи вниманието към проблемите на хората с увреждания, които имат право на достоен, независим и качествен живот. Мисията ни днес е хората с увреждания да получат подкрепа за постигане на пълноценно човешко съществуване, подчерта тя.
Ние сме извън стандарта, но не сме извън обществото, ние съществуваме и този свят е и наш, каза авторът на изложбата Нина Жишева. Тя допълни, че хората в неравностойно положение разчитат на всеизвестния ефект на пеперудата, който до края на годината коренно да промени политиките в тази сфера.
Събраните средства от продажбата на инвалидните колички ще бъдат предоставени на столичното 36 СУ „Максим Горки“ за подобряване на средата в училището, в това число закупуване на рампи и създаване на подходящи условия за достъп на деца с увреждания.

Source: Новини на Народно събрание