Книга със стихове на Петя Дубарова подариха на председателя на Народното събрание Димитър Главчев народни представители от Бургас

Ловеч винаги е бил територия на свободния творчески дух и на българщината, заяви Димитър Главчев на тържествената церемония за връчване на наградите „Ловешки меч“ 2017 г.
23.05.2017
Димитър Главчев: Името на полковник Дрангов е записано със златни букви в пантеона на българската бойна слава
25.05.2017

Книга със стихове на Петя Дубарова подариха на председателя на Народното събрание Димитър Главчев народни представители от Бургас

Книга със стихове на Петя Дубарова подариха на председателя на Народното събрание Димитър Главчев народни представители от Бургас.

По повод навършването на 55 години от рождението на поетесата депутатите Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Диана Саватева, Диана Йорданова и Галя Василева ще подарят книга с нейни стихове на всички народни представители в 44-тото Народно събрание. Те отбелязват, че Петя Дубарова е бургаското момиче, което си е отишло на 17, но е оставило творчество – явление в българската литература.

Инициативата има за цел да популяризира творчеството на Петя Дубарова и Националния литературен конкурс „Петя Дубарова” за млади автори – от 14 до 19 години. Тази година се проведе юбилейното 20-то издание на конкурса, наложил се като най-престижното литературно събитие за млади автори, отбелязват народните представители.

Source: Новини на Народно събрание