Депутатите избраха ръководствата и съставите на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев посети столичното 15-то училище „Адам Мицкевич“
09.05.2017
Предстои да бъде построена около 21 километра ограда по българската граница, каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Валентин Радев
11.05.2017

Депутатите избраха ръководствата и съставите на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации

Депутатите избраха ръководствата и съставите на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации.

Джема Грозданова от ПГ на ПП ГЕРБ ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/. Нейни заместници са Валери Жаблянов от ПГ на „БСП за България“, Красимир Богданов от ПГ на Обединените патриоти и Хамид Хамид от ПГ на ДПС.

Пламен Манушев от ПГ на ГЕРБ ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. Заместник-ръководители са Николай Цонков от ПГ на БСП и Симеон Симеонов от ПГ на ДПС.

Председателят на парламента Димитър Главчев от ПГ на ГЕРБ е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарния съюз. Заместник-ръководител е Цвета Караянчева от ПГ на ГЕРБ.

Димитър Главчев от ПГ на ГЕРБ е ръководител и на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Заместник-ръководител е Борис Вангелов от ПГ на Обединените патриоти.

Десислава Атанасова от ГЕРБ е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/. Заместник-ръководители са Кристиан Вигенин от „БСП за България“и Борис Ячев от Обединените патриоти.

Крум Зарков от „БСП за България“ е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарна асамблея по франкофония. Заместник-ръководител е Мария Илиева от ГЕРБ.

Петър Кънев от „БСП за България“ е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество /ЧИС/. Павел Христов от ГЕРБ е заместник-ръководител.

Волен Сидеров от Обединените патриоти е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие. В състава на делегацията са още Маноил Манев от ГЕРБ, Васил Антонов от БСП, Велислава Кръстева от ДПС и Дора Христова от „Воля“.

Николай Александров от Обединените патриоти е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарното измерение на централноевропейската инициатива. Заместник-ръководител е Даниела Савеклиева от ГЕРБ.

Йордан Цонев от ДПС ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на съюза за Средиземноморието.

Source: Новини на Народно събрание