Народното събрание избра съставите на постоянните парламентарни комисии

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители присъстваха на тържествената церемония по издигане на знамето на Европейския съюз
08.05.2017
От създаването си до днес най-голямата библиотека в страната и най-старият културен институт, винаги е била духовен център на България, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев на откриването на изложбата "Книги, посоки, публики"
10.05.2017

Народното събрание избра съставите на постоянните парламентарни комисии

Народното събрание избра съставите на постоянните парламентарни комисии.

Народният представител Джема Грозданова от ПГ на ПП ГЕРБ ще ръководи Комисията по външна политика, нейни заместници ще са Пламен Манушев от ПГ на ПП ГЕРБ, Красимир Богданов от ПГ на Обединените патриоти и Полина Христова от ПГ на ПП „Воля“.

Цветан Цветанов от ПГ на ПП ГЕРБ ще е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Негови заместници ще са Пламен Нунев от ПГ на ПП ГЕРБ, Георги Андреев от ПГ на „БСП за България“, Десислав Чуколов от ПГ на Обединените патриоти и Ахмед Ахмедов от ПГ на ДПС.

Константин Попов от ГЕРБ поема ръководството на Комисията по отбрана. Заместник-председатели ще бъдат Владимир Тошев от ГЕРБ, Николай Цонков от „БСП за България“ и Борис Вангелов от Обединените патриоти.

И трите комисии са в състав от по 22 народни представители, от които 9 от ГЕРБ, 7 от „БСП за България“, 3 от Обединените патриоти, 2 от ДПС и 1 от „Воля“.

ДПС оглави Комисията по труда, социалната и демографската политика в 44-то Народно събрание, ГЕРБ получи председателското място в комисиите по образованието и науката, по здравеопазването и по културата и медиите, а Обединените патриоти – комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Хасан Адемов от ДПС ще е председател на социалната комисия, а негови заместници ще са Светлана Ангелова /ГЕРБ/ и Георги Гьоков /“БСП за България“/. Предстои и Обединените патриоти да излъчат заместник-председател на комисията.

Милена Дамянова /ГЕРБ/ ще бъде председател на Комисията по образованието и науката, а заместник-председатели – Галя Захариева /ГЕРБ/, Анелия Клисарова /“БСП за България“/, Милен Михов /“Обединени патриоти“/ и Ерол Мехмед /ДПС/.

Председател на Комисията по здравеопазването ще е отново Даниела Дариткова от ГЕРБ, а заместници – Лъчезар Иванов /ГЕРБ/, Георги Йорданов /“БСП за България“/ и Георги Колев /“Обединени патриоти“/.

Вежди Рашидов стана председател на Комисията по културата и медиите. Негови заместници ще са Диана Саватева /ГЕРБ/ и Станислав Станилов /“Обединени патриоти“/. Сред членовете на комисията са Тома Биков от ГЕРБ, Стефан Данаилов, Нона Йотова, Елена Йончева и Александър Симов от „БСП за България“, Велислава Кръстева от ДПС.

Председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“. Заместник-председатели ще бъдат Стефан Апостолов /ГЕРБ/, Весела Лечева от левицата и Боряна Георгиева от „Воля“.

Кристиан Вигенин от „БСП за България“ ще ръководи Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Негови заместници ще бъдат Ивелина Василева от ГЕРБ и Петър Петров от Обединените патриоти. Комисията ще е с общ състав от 10 народни представители, по двама от всяка парламентарна група.
Халил Летифов от ДПС поема ръководството на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. Зам.-председатели ще са Станислав Иванов от ГЕРБ, Георги Свиленски от „БСП за България“ и Росен Живков от Обединените патриоти. Комисията се състои от 22 народни представители, от които девет от ГЕРБ, седем от „БСП за България“, трима от Обединените патриоти, двама от ДПС и един от „Воля“.

Ивелина Василева от ГЕРБ оглавява Комисия по околната среда и водите, а нейни заместници ще бъдат Христо Грудев от ГЕРБ, Манол Генов от „БСП за България“ и Атанас Стоянов от Обединените патриоти. Комисията се състои от 22 народни представители, от които девет от ГЕРБ, седем от „БСП за България“, трима от Обединените патриоти, двама от ДПС и един от „Воля“.

Борис Ячев от Обединените патриоти ще ръководи Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Зам.-председатели са Антон Тодоров от ГЕРБ и Кирил Добрев от „БСП за България“. Комисията е от 10 народни представители, по двама от всяка парламентарна група.

Димитър Лазаров от ГЕРБ оглавява Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Негови заместници са Славчо Велков от „БСП за България“ и Валентин Касабов от Обединените патриоти. Комисията се състои от 10 народни представители, по двама от всяка парламентарна група.

Емил Димитров от Обединените патриоти поема ръководството на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Зам.-председател е Владислав Николов от ГЕРБ. Комисията се състои от 19 народни представители, от които осем от ГЕРБ, шест от „БСП за България“, двама от Обединените патриоти, двама от ДПС, един от „Воля“.

Антон Кутев от „БСП за България“ оглавява Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Негови заместници са Снежана Дукова от ГЕРБ и Александър Сиди от Обединените патриоти.

Андон Дончев от „Воля“ поема ръководството на Комисия по политиките за българите в чужбина. Зам.-председатели са Маноил Манев от ГЕРБ и Юлиан Ангелов от Обединените патриоти.

Красимир Велчев от ГЕРБ е председател на Комисия по вероизповеданията и правата на човека. Негови заместници са Евгения Алексиева от ГЕРБ, Васил Антонов от „БСП за България“, Павел Шопов от Обединените патриоти и Джейхан Ибрямов от ДПС.

И трите комисии са в състав от по 19 народни представители, от които 8 от ГЕРБ, 6 от „БСП за България“, 2 от Обединените патриоти, 2 от ДПС и 1 „Воля“.

Source: Новини на Народно събрание