Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с председателя на парламента на Словакия Андрей Данко

Председателите на парламентите на България, Естония и Австрия подписаха Декларация за сътрудничество в подкрепа на подготовката и изпълнението на парламентарното измерение на председателството на Съвета на ЕС през периода 1 юли 2017 – 31 декември 2018 г.
23.04.2017
На всеки три месеца Комисията по правни въпроси ще отправя покана до главния прокурор за провеждане на обсъждане, свързано с прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи
25.04.2017

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с председателя на парламента на Словакия Андрей Данко

Възможностите за сътрудничество между България и Словакия по повод предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз обсъдиха председателят на Народното събрание Димитър Главчев и словашкият му колега Андрей Данко.

Димитър Главчев заяви, че страната ни ще бъде активен и достоен председател на Съвета на ЕС. Двамата обмениха мнения по различните аспекти на подготовката на България за успешно председателство на страната ни.

Като ротационен председател на Съвета на ЕС през 2018 г. България ще работи за постигане на единна визия за бъдещето на Съюза, заяви Димитър Главчев по време на срещата на председателите на националните парламенти, която се проведе в Братислава. От словашка страна бяха представени постиженията на словашкото председателство на Съвета на ЕС и неговото парламентарно измерение.

Source: Новини на Народно събрание