Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за движението по пътищата, с които се регламентират санкции за навлизане в участък с временна забрана заради метеорологичните условия

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи
13.01.2017
Новоизбраният президент Румен Радев положи клетва пред Народното събрание
19.01.2017

Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за движението по пътищата, с които се регламентират санкции за навлизане в участък с временна забрана заради метеорологичните условия

Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за движението по пътищата, с които се регламентират санкции за навлизане в участък с временна забрана заради метеорологичните условия.
При отказ да се изпълни нареждане на контролния орган да не се навлиза в участък с временна забрана, се предвижда лишаване от управление на пътното превозно средство до три месеца и глоба от 1000 лева. Ако собственик допусне водач да наруши забраната, се спира колата от движение до три месеца, предвиждат измененията.
Парламентът прие на второ четене и промени в Закона за акцизите и данъчните складове, според които малките казани за варене на ракия ще са с вместимост до 1000 литра обем, а не както досега до 500 литра. След гласуването на измененията всяко домакинство ще има право да произвежда в домашни условия не повече от 10 хектолитра чист алкохол на година от грозде и плодове собствено производство за лично потребление.
За издаване на лиценз за управление на данъчен склад да се подава писмено искане до директора на Агенция „Митници“, което съдържа документ, доказващ, че дестилационните съоръжения за производство на етилов алкохол, дестилати и спиртни напитки са закупени от лице, регистрирано по Закона за виното и спиртните напитки, предвиждат промените. С тях се регламентира създаване на регистър на всички търговци, производители и вносители на съоръжения за варене на алкохол.
Народното събрание подкрепи продължаването на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и на действията на Министерския съвет за увеличаване на финансовия ресурс на 2 млрд. лева.

Source: Новини на Народно събрание