Народното събрание осъди терористичните действия в Турция, Берлин и Швейцария и почете с минута мълчание паметта на жертвите

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в благотворителна вечер, на която бяха събрани средства за ремонт и реставрация на един от най-старите православни храмове в Плевен – „Св. Троица”
19.12.2016
Народното събрание прие на второ четене промени в Търговския закон
22.12.2016

Народното събрание осъди терористичните действия в Турция, Берлин и Швейцария и почете с минута мълчание паметта на жертвите

Народното събрание осъди терористичните действия в Турция, Берлин и Швейцария и почете с минута мълчание паметта на жертвите.

„Само за часове вчера ужасяващи събития ни шокираха с брутално насилие – в съседна Турция бе застрелян висш руски дипломат, при кървав акт в Берлин бяха убити и ранени десетки хора, при стрелба в Швейцария бяха ранени граждани. Нека осъдим тези недопустими варварски посегателства срещу живота на невинни хора, срещу ценностите и свободата“, призова председателят на парламента Цецка Цачева.

В началото на извънредното пленарно заседание народните представители почетоха и паметта на български юрист, политик и общественик Гиньо Ганев. Той бе забележителен парламентарист и държавник, човек със силна харизма, с ярко присъствие в политическия живот на страната, отбеляза председателят на Народното събрание.

Обществото ни винаги ще помни с признателност всеотдайната дейност на Гиньо Ганев като дългогодишен народен представител, както и като първи омбудсман на Република България, посочи Цецка Цачева. Тя допълни, че до последния си дъх Гиньо Ганев е останал предан на парламентаризма и принципите на правовата държава.

Source: Новини на Народно събрание