Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Гиньо Ганев

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за държавната собственост, внесени от Министерски съвет
16.12.2016
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в благотворителна вечер, на която бяха събрани средства за ремонт и реставрация на един от най-старите православни храмове в Плевен – „Св. Троица”
19.12.2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Гиньо Ганев

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Гиньо Ганев.

„Напусна ни един забележителен парламентарист, държавник и конституционалист, човек със силна харизма, с ярко и неподражаемо присъствие в политическия живот на страната“, отбелязва председателят на парламента.

„Вярвам, че общество ни винаги ще си спомня с дълбока признателност за всеотдайната и вдъхновена дейност на Гиньо Ганев като дългогодишен депутат“, се казва в писмото на Цецка Цачева. Тя отбелязва още, че той неуморно е работил за изграждане на съвременната правна уредба и е дал своя ценен принос за демократичното развитие на България.

По думите й до последния си дъх Гиньо Ганев е останал безкомпромисно предан на парламентаризма и принципите на правовата държава.

„Няма да бъде забравена неговата дейност като първи омбудсман на Република България, а участието му в многобройни каузи, граждански инициативи и комитети ще остане като образец за достойно гражданско поведение, родолюбие и патриотизъм“, пише в съболезнователния адрес председателят на Народното събрание.
Source: Новини на Народно събрание