Длъжни сме да съхраним и предадем културно-историческото наследство на поколенията след нас, заяви председателят на парламента Цецка Цачева на среща с Генералния секретар на СОТ Талеб Рифай и с принцесата на Йордания Дана Фирас

Четири часа продължи общественото обсъждане в парламента на тема: „Мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура”
29.11.2016
Народното събрание прие на второ четене държавния бюджет за 2017 г.
01.12.2016

Длъжни сме да съхраним и предадем културно-историческото наследство на поколенията след нас, заяви председателят на парламента Цецка Цачева на среща с Генералния секретар на СОТ Талеб Рифай и с принцесата на Йордания Дана Фирас

Длъжни сме да съхраним и предадем културно-историческото наследство на поколенията след нас, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева на среща с Генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Талеб Рифай и с принцесата на Йордания Дана Фирас. Гостите са в България за участие в Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм в София. Принцеса Дана е президент на Петренския национален тръст – най-старата йорданска неправителствена организация за опазване и защита на културното наследство.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че темата на конгреса е актуална, а участието на представители на толкова много страни е признание за усилията, които България полага за съхраняване на културно-историческото наследство и за това то да е достъпно както за българските граждани, така и за чуждестранните туристи. През 2016 г. има ръст на чужденците, посетили страната ни и се очаква до края на годината техният брой да надвиши този на българските граждани, подчерта Цецка Цачева.

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай заяви, че България е готова да развива сериозно туризма и затова Международният конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм е организиран именно тук. Смятаме, че това е най-подходящият момент да бъдем в България, добави той и уточни, че страната има още нереализиран потенциал, който трябва да бъде доразвит. Трябва всеки гражданин да разбере колко е важен туризмът, правителството трябва да дава приоритет на този сектор на икономиката и искрено се надявам постигнатите дотук успехи да продължат и занапред, добави Талеб Рифай.

Source: Новини на Народно събрание