Народните представители приеха на второ четене законопроекта за промени в Наказателния кодекс

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев присъства на церемонията по тържественото издигане на националното знаме по повод Деня на народните будители – 1 ноември
01.11.2016
Народното събрание прие оставката на правителството на Бойко Борисов
16.11.2016

Народните представители приеха на второ четене законопроекта за промени в Наказателния кодекс

Народните представители приеха на второ четене законопроекта за промени в Наказателния кодекс, внесен от Красимир Велчев от ГЕРБ и група народни представители.

Депутатите приеха допълнение в текст от Наказателния кодекс, според което с лишаване от свобода до две години или с глоба до 3000 лева ще се наказва лице, което по какъвто и да е начин опетни знамето или химна на Европейския съюз.

Според други промени с лишаване от свобода до една година или с глоба от 500 до 1000 лева се наказва лице, което си служи с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, или с табела, неиздадена от съответните органи. Същото наказание ще се налага и на лице, което управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.

Депутатите не приеха предложение за инкриминиране на превишаването на максимално разрешената скорост с повече от 60 км/ч. в населено място.

Source: Новини на Народно събрание