Народното събрание почете с минута мълчание паметта на жертвите от терористичния акт в Ница, при който загинаха над 80 души и много бяха ранени

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев прие делегация на Индонезия
13.07.2016
Солидарни сме с Франция и сме готови за нови решителни действия срещу тероризма, написа Цецка Цачева в съболезнователната книга във френското посолство
17.07.2016

Народното събрание почете с минута мълчание паметта на жертвите от терористичния акт в Ница, при който загинаха над 80 души и много бяха ранени

Народните представители почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичния акт във френския град Ница, при който загинаха над 80 души и много бяха ранени.

Народното събрание осъжда остро всяка форма на тероризъм и заявяваме своята решителност за безкомпромисна борба с всички актове на насилие срещу невинни граждани, заяви в началото на пленарното заседание заместник-председателят на парламента Димитър Главчев.

„С дълбока покруса посрещнахме новината за варварската терористична атака в Ница в деня на националния празник на Франция, при която загинаха десетки невинни граждани. Това е поредното грубо и недопустимо насилие, несъвместимо с ценностите на съвременния свят. В този тежък момент изразяваме своята солидарност към приятелския френски народ, скърбим за жертвите и сме съпричастни към мъката на техните семейства и близки“, заяви Димитър Главчев. Сигурни сме, че световната демократична общност ще бъде все по-обединена за справяне с най-голямата заплаха за съвременния свят, допълни той.

Терористичният акт в Ница е поредната ужасяваща и безкрайно болезнена среща със страданието и болката, посочи председателят на парламента Цецка Цачева в съболезнователни писма по повод трагедията. Председателят на Народното събрание изпрати съболезнователни адреси до председателя на Сената Жерар Ларше и до председателя на Националното събрание Клод Бартолон.

Дълбоко скърбим за невинните жертви, но наред със солидарността и съпричастността трябва да кажем и нещо повече – нужни са без отлагане нови политически действия, без отглагане трябва да се изправим заедно в борбата срещу тероризма, заявява Цецка Цачева.
България решително осъжда това варварство, което е грубо посегателство не само срещу френската страна, но и срещу целия демократичен свят, пише председателят на парламента.

Франция е потопена в сълзи, но аз вярвам, че една велика нация ще намери сили за отпор на бруталния тероризъм и кървавото варварство, белязало националния празник на Франция, се посочва още в съболезнователните адреси.

Source: Новини на Народно събрание