Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев прие делегация на Индонезия

Парламентът разреши образуването на секции извън дипломатическите и консулските представителства в чужбина, общият им брой в една държава не може да надвишава 35
12.07.2016
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри Националния събор на народното творчество и животновъдство "Рожен 2016"
14.07.2016

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев прие делегация на Индонезия

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев  се срещна с делегация на Групата за приятелство Индонезия – България на Камарата на представителите на Индонезия, която е на посещение у нас. В делегацията, водена от председателя на групата Ридуан Хисджам, са включени представители на комисиите по банки и финанси, енергетика, култура. Сред делегатите имаше и представители на Министерството на туризма на Индонезия.

Заместник-председателят на Народното събрание запозна индонезийските си колеги с устройството на държавната система у нас, който въпрос беше поставен от тях с изключителен интерес. Димитър Главчев и Ридуан Хисджам припомниха, че приятелските отношения между България и Индонезия датират от над 60 години и има много основания да продължат да се развиват успешно. По думите на Хисджам, който е и представител на Комисията по образование, двете страни могат да работят за задълбочаване на сътрудничеството между двата парламента, между правителствата и бизнеса.

Димитър Главчев запозна колегите си с успехите на България в борбата с контрабандата и незаконната миграция.

Source: Новини на Народно събрание