Народното събрание почете с минута мълчание паметта на жертвите от терористичната атака на истанбулското летище „Ататюрк”

Пекин и София могат да развиват сътрудничеството си в различни сфери, е общото мнение на председателя на парламента Цецка Цачева и председателя на Пекинското събрание на народните представители Ду Дъин
27.06.2016
Заместник-председателят на парламента Димитър Главчев посрещна в Народното събрание председателя на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович
29.06.2016

Народното събрание почете с минута мълчание паметта на жертвите от терористичната атака на истанбулското летище „Ататюрк”

Народното събрание почете с минута мълчание паметта на жертвите от терористичната атака на истанбулското летище „Ататюрк”, довела до десетки жертви и ранени мирни граждани. Народните представители от 43-ото Народно събрание остро и решително осъдиха поредния варварски атентат и го определиха като брутален акт срещу свободата и мира.
Няма оправдание за подобно чудовищно насилие спрямо невинни хора, заяви заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Сигурни сме, че този акт ще удвои енергията на институциите, на гражданското общество и на световната демократична общественост за още по-безкомпромисна борба с тероризма, посочи той.
Всички в България дълбоко скърбим за жертвите от тази голяма трагедия, заяви Димитър Главчев. Той изрази най-искрени съболезнования на близките на жертвите и надежда за бързо възстановяване на пострадалите. В този тежък момент, разтърсил не само турската страна, но и целия свят, нека изразим нашата човешка съпричастност и солидарност, посочи заместник-председателят на парламента.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до председателя на Великото национално събрание на Турция Исмаил Кахраман по повод атентата на летище „Ататюрк”. 
„България остро осъжда поредния удар на терористите в Република Турция”, се казва в писмото. 
„Трябва да бъдем единни в борбата срещу всяко действие, което застрашава правото ни на мирен и свободен живот”, пише още председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Source: Новини на Народно събрание