Депутати от „Атака“ в схватка в белгийски ресторант и самолет

Властта на колела
20.09.2013
Основните тези на БСП за Изборния кодекс: Преференциален вот и изчистване на списъците "после"
09.10.2013

Депутати от „Атака“ в схватка в белгийски ресторант и самолет

Народните представители от „Атака“, които се озоваха на посещение в Брюксел, финансирано с държавната субсидия на партията, за да избегнат вземането на отношение по вота на недоверие на кабинета „Орешарски“ са се замесили в нечуван скандал в белгийски ресторант. Това научи блога „Отворен парламент“ от свои източници, присъствали на цирка, разигран от Сидеров и компания.

сн. Оффнюз


Народните представители от „Атака“, които се озоваха на посещение в Брюксел, финансирано с държавната субсидия на партията, за да избегнат вземането на отношение по вота на недоверие на кабинета „Орешарски“ са се замесили в нечуван скандал в белгийски ресторант. Това научи блога „Отворен парламент“ от свои източници, присъствали на цирка, разигран от Седеров и компания.

сн. Оффнюз

Според присъствали на случката около 20 души, начело с Волен Содеров нахълтали преди дни в ресторант на белгийския Гран Плац, където се разделили на две маси. „На едната стояха очевидно простите депутати, а на друго сепаре бяха отделени Волен и още 5-6 души“, разказаха очевидци.

„В този ресторант преди години Карл Маркс и негови съратници са празнували Нова година, затова има и портрет на Маркс. Както си вечеряхме, няколко души от партията, обяснявайки, че са членове на българския парламент, без никой да ги е питал застанаха пред портрета, за да се снимат. В този момент се чу от другата маса, че на Волен не му е харесала храната“, твърди присъствал на случката.

„Извикайте шефа си“, каза Волен на сервитьорката, която в този момент правеше десерт пред тях, разказват очевидци. След като момичето отказало, националистът взел бутилка оцет и я изсипал в чинията. „Не ли?“, попитал той, а тя отново отговорила отрицателно. По думите на присъствали последвало същото действие с друга бутилка.

„Тогава голяма част от хората напуснаха, а останалите бяха заключени в заведението, за да не избягат без да платят сметката. Те категорично отказваха до момента, в който от завдението не се обадиха на полицията“, разказват наблюдатели на случката.

По думите им при заплахата от белгийската полиция част от групичката се върнала и събрали пари, за да платят, след което си тръгнали.

„Не виждам защо аз като данъкоплатец финансирам подобни воаяжи, в които български парламентаристи се държат като свине“, коментира присъствал на цирка.

По думите му за зла участ, той се оказал в самолета на България Ер, с който националистите пътували към София. Там една от депутатките на „Атака’ предизвикала нов скандал, пушейки в тоалетната. „Убеден съм, че ако компанията не бе българска, щяха да я арестуват“, казва очевидецът.

От парламентарната група на „Атака“ очаквано обясниха, че няма нищо вярно в твърдението на присъствалите на сценките.

„Какви са тия филми, а НЛО имаше ли, докато са се разигравали“, коментира пред „Отворен парламент“ депутатът Адриан Асенов. „Измислят си някакви хора, пълни глупости и после ни злепоставят, ФБР дошли ли са?“, отговори още на обвиненията Асенов.

Подобни „международни“ скандали не са новост за персоната на Сидеров. В началото на 2010 година той бе изпаднал в подобна комична ситуация в самолет на „Луфтханза“.

Пътувайки към Германия националистът обиждал на расистка основа екипажа на самолета. След това на франкфуртското летище Сидеров нагрубил и германска полицайка, която е внесла оплакване срещу него, твърдят от полицията във Франкфурт.

Същевременно германският специализиран сайт за полицейски новини Polizeipresse.de публикува официално съобщение на франкфуртската полиция, в което се казва, че по време на полета от София за Франкфрут вчера следобед "53-годишният видимо пиян пътник е буйствал и е отказал да изпълни нарежданията на персонала". Наближавайки града, капитанът на самолета е съобщил на летищните власти, че вози неуправляем пътник.