Сагата с пиарките на Миро или как "Криси" няма да го издъни

ЦИК отказва да обясни защо не публикува сорс кода
16.04.2013
ЦИК раздала невалидни удостоверения за наблюдатели
30.04.2013

Сагата с пиарките на Миро или как "Криси" няма да го издъни

След като в края на август миналата година стана ясно, че Софийска градска прокуратура проверява внезапно забогателите пиарки на Мирослав Найденов, които похарчиха 50 000 лева за ведомствени профили във Фейсбук и Туитър, проверката полека-лека затихна. В началото на януари тази година стана ясно, че СГП е разпоредила на Националната агенция по приходите (НАП) да направи ревизия на доходите на бившите пиарки в Агенцията по храните към земеделското министерство – Кристина Спасова и Лора Димитрова.

Според информацията от прокуратурата към онзи момент обвинителите бяха получили всички необходими материали от МВР, което бе натоварено да проверява дейността на добилата скандална популярност фирма "Кей Ем Ком", собственост на младите специалистки по пиар.


След като в края на август миналата година стана ясно, че Софийска градска прокуратура проверява внезапно забогателите пиарки на Мирослав Найденов, които спечелиха поръчка за 50 000 лева за  профили на програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър, проверката полека-лека затихна. В началото на януари тази година стана ясно, че СГП е разпоредила на Националната агенция по приходите (НАП) да направи ревизия на доходите на бившите пиарки в Агенцията по храните към земеделското министерство – Кристина Спасова и Лора Димитрова.

Според информацията от прокуратурата към онзи момент обвинителите бяха получили всички необходими материали от МВР, което бе натоварено да проверява дейността на добилата скандална популярност фирма "Кей Ем Ком", собственост на младите специалистки по пиар.

От прокуратурата в началото на годината отказаха коментар какво сочат предварителните данни, тъй като още не е взето окончателно решение дали преписката ще прерасне в дело или ще бъде прекратена. Срокът за произнасяне на наблюдаващия прокурор изтичаше около средата на месеца.

Срокът изтече преди два месеца и половина, но резултат липсваше. Тогава блогът "Отворен парламент" потърси информация от СГП, но от там обясниха неофициално, че проверката от НАП все още не е пристигнала и обвинителите са с вързани ръце.

Дали защото шефът на НАП е на второ място в листата на ГЕРБ в Хасково и работата на институцията е забавена – не смеем да предположим. Поредната порция СРС-та, обаче показа и друга гледна точка за бавенето на прокурорската проверка. Тя, разбира се, може да бъде само предполагаема, но изводите сами се налагат от участниците в разговора: Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

Б.Б. Какво правиш ти друго? Кристина ( б.а. Кристина Спасова) – това не е проблем за теб…

М.Н. Начи шефе тя няма да ме издъни. Въпроса е, че тя е работила с разни капути други. Начи хората на Диана – тя като е работила с Ани Русчева. Когато тази Ани Русчева и Диана, с медиите, в смисъл те нали ги събират, какво къде да напишат. За техническата помощ за обществените поръчки Криси и неколко човека около нея са ги писали. И аз, притеснението ми е тия, ако продължават да роват там, утре ако некой от тия ги извикат някой от тех да не ме издъни. Защото аз я виках Диана, мисля, че у нея може да й се има доверие

Б.Б. Коя Диана?
М.Н. Диана Дамянова. Координираха нешата Ани Русчева и Диана Дамянова. Но те физически са го правили, като писане на технически задания, неколко човека, които Криси ги координираше. Аз трябваше на некой, който имам доверие да се такова… Нямаме индикации в момента, че тя по някакъв начин ще ме предаде или издъни. Ся те, ако й сипат сол върху нея, и примерно такава атака – викане, повдигане на обвинения – еба ли им майката. Тя все пак е на 25 години… Щото всъщност някой от прокуратурата натиска. Тука въпросът е кой натиска и що го прави. Те, за да стигнат да роват от "Екоравновесие" още – това е преди 6 години. Аз затова искам да видя кой може да даде поръчка…

Б.Б. Тя е имала некво гадже преди това, некъв шеф…Криси
М.Н. Преди – един от тимаджиите, шеф е бил в ТИМ

Б.Б. Кой?
М.Н. Не от тия тримата, дето…но Георги се казвал, не му знам… Но не е от …

Б.Б. Държавна агенция на храни, на нещо ей такова…
М.Н. Де да я знам. Не ги взимаме девствени. В смисъл имала си е.

Б.Б. Не ме разбирай грешно
М.Н. Ма какво са правили

Б.Б. Чрез него действат нещо
М.Н. През този да ме ударат. През него…

Б.Б. Той действал през нея. Некъв…
М.Н. Шеф на агенция? Бил е шеф на агенция ли?

Б.Б. Некъв такъв…
М.Н. Ма той да я вербува?

Б.Б. С Марга как си?
М.Н. Ми как съм – тя много близка на тая, на Калинка. Вие си спомняте тогава, че фактически Марга препоръча Калинка, когато я срещна с оня от ОЛАФ. Не знам, нали – като колеги сме били, в смисъл – нормални колегиални отношения. Ся, възможно е, в смисъл, поръчка на Плевнелиев, не знам иначе, аз…

Б.Б. Ма така говорят. То, ако е поръчал на Марга Плевнелиев.
М.Н. Не, щото, ако говорите за тоя Прокопиев, той Прокопиев ме мрази мене. Аз… нали го ударихме

Б.Б. Плевнелиев тебе искаше да те остави министър включително, му се въртеше в главата.
М.Н. Не, защото казахте, че атаката е евентуално от Прокопиев. Аз оня ден му писах на Плевнелиев, когато животновъдите искаха да протестират. В смисъл, че мога да се опитам да съдействам да ги укротъ. Но Марга е много близка с Калина, много близка. Тя даже след като я осъдиха за дипломата, че няма диплома – Марга беше правила среща с нея. (пауза около 45 секунди). Но, за да ги натиска някой, просто някой трябва да ги кара. Те иначе…