Наблюдение на националния референдум

Референдумът – информирани ли са българските граждани?
22.01.2013
Институции в будна кома: ЦИК се оплака от Сметната палата пред парламента
24.01.2013

Наблюдение на националния референдум

Уважаеми колеги и приятели,

Апелираме към вас – използвайте интернет платформата „За честни избори“ и хаштага #bgref2013 в Twitter за качване на вашите снимки, видео и текстови съобщения, отразяващи всичко важно, което виждате на 27 януари в секциите и около тях, там където гласувате. Всеки може да използва тези интернет инструменти и чрез своя телефон или компютър да допринесете за изграждането чрез свидетелства от гражданско наблюдение на картината на референдума.

Как се изпраща сигнал чрез телефон или компютър има указание в раздела на платформата: „Как да подадем сигнал“. Начинът е много улеснен. Всеки сигнал ще бъде ситуиран на картата на България и може да бъде видян от всички останали потребители и институции, веднага след като го изпратите.

Можете и да ни пишете на e-mail: iped_1@abv.bg и да ни се обаждате на тел: 02/ 958 24 33 – ние ще приемем всеки ваш сигнал и ще го документираме и качим на платформата.

Институт за развитие на публичната среда ще осъществи независимо наблюдение на референдума с 30 доброволци – наблюдатели в различни точки на страната. Много бихме искали да въвлечем повече хора да наблюдават и свидетелстват, използвайки съвременните технологии, за това какво се случва на 27 януари – при провеждането на първия референдум в демократичната ни история.

Разчитаме на вашата подкрепа и участие! Приносът на всеки от вас е ценен!