LIVE: За добро или за лошо: интернет, социалните медии и нашият все по-малък свят

Пресконференция на “Отворен парламент – граждански гласове”. Какво ни предстои?
05.10.2012
Яне Янев след посещението си в САЩ: Зад атентата стои Хизбула, Борисов прилича на Ромни, а РЗС ще прави кампания по американски модел
13.10.2012

LIVE: За добро или за лошо: интернет, социалните медии и нашият все по-малък свят

За добро или за лошо: интернет, социалните медии и нашият все по-малък свят” — лекция от  Дж. Скот Карпентър в Червената Къща, на 11-ти октомври 2012 г., четвъртък, от 18.30 часа.

Лекцията на Дж. Скот Карпентър може да гледате на живо на 11 октомври, четвъртък, от 18.30 ч. тук или на сайта на Гневни млади хора.

Скот карпентър е директор на Google Ideas, неправителствена организация, основана от Google и насочена към изследване на ролята на технологиите при търсене на решения на големите предизвикателства пред човечеството.

Те се насочват към места, където предизвикателствата са големи, а технологиите – недостатъчно използвани.

В момента, три неща се намират във фокуса им –
1. Противопоставянето на радикализация и екстремизъм
2. Нелегалните мрежи (като организираната престъпност, тероризъм и др.)
3. Слабите държави (където е слаба правовата държава.)

Дж. Скот Карпентър има 7-годишен стаж зад гърба си в Международния републикански институт (IRI), а преди това Скот учредява и ръководи проект Фикра в качеството си на сътрудник на Кестън Фамили във Вашингтонския институт за политики в Близкия Изток (Keston Family Fellow at the Washington Institute for Near East Policy).

Работил е още като управляващ директор във Временната коалиционна администрация в Ирак и заместник помощник-секретар в Бюрото по човешки права и демокрация.

* * *
Екипът на Гневните горещо благодари на Европейския съвет за външна политика за поканата и на Червената къща за съдействието за онлайн стрийминг на събитието.

(Снимка Дж. Скот Карпентър)