Журналистическо разследване — Големите проблеми с малките поръчки в министерството на земеделието

ЗАКОН ЗА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО – КОГА НАЙ-СЕТНЕ И В БЪЛГАРИЯ
14.08.2012
Разпродаване на планините — разследване на живо с Тома Белев и Татяна Василева
03.09.2012

Журналистическо разследване — Големите проблеми с малките поръчки в министерството на земеделието

Нов медиен проект, уникален по своя характер, стартира в петък, 31 август 2012, в 16 ч.

Журналисти от няколко медии ще дискутират една от най-скандалните теми през последните седмици.

Форматът се реализира съвместно с познатия ви проект „Гневни млади хора“ и се нарича „Разследване на седмицата“.

Както и до сега, дискусията ще се излъчва като видеострийм, този път едновременно на сайтовете на OFFNews.bg, Отворен парламент, Pressclub.bg, Гневни млади хора, „Сега“ и БГНЕС. Успоредно с това, разговорът ще може да се слуша и по OFFRoad Radio.

Темата на първото предаване е

„Големите проблеми с малките поръчки в министерството на земеделието“.

В него ще участват:

Антоанета Цонева от „Отворен парламент“ – блогът, който пръв разкри, че Земеделското министерство е дало 94 000 лева за изработка на профили на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в иначе безплатните Фейсбук и Туитър.

Марияна Конова от БГНЕС – информационната агенция, която разкри фирмата и хората, които са прибрали парите от странната поръчка.

Таня Петрова от „Сега“ – вестникът, който разкри, че спечелилата поръчката за Фейсбука фирма „Кей Ем Ком“ и 25-годишната й шефка Кристина Спасова, са се е сдобили с 2 апартамента и 166 ниви.

Владимир Йончев от OFFNews.bg – новинарският сайт, който разкри, че младата пиарка вече е собственик на завод в Берковица. Както и че Кристина Спасова е получила 35 000 лв., за да рекламира динозаври в с. Дорково. Парите са от ОП „Регионално развитие“, където Спасова е работила преди време.

Отправена бе покана за участие и към шефа на пресслужбата на МЗХ Мирослав Иванов или определен от него експерт, но след като изслушаха поканата в 17 ч. на 30 август 2012 от Министерството на земеделието и храните се обадиха, за да кажат, че няма да изпратят свой представител и, че не желаят техен служител да участва дори по телефона.

Директното излъчване може да бъде проследено тук:

Watch live streaming video from angryyoungmen at livestream.com