Парламентарна статистика

Индекс на медийната устойчивост – България, 2011
16.04.2012
Президетството ще излъчва онлай заседанието на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура
18.04.2012

Парламентарна статистика

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По осем закона на месец са приемали депутатите в настоящата пленарна сесия, според  справка на Народното събрание за периода от 11 януари до 12 април.

За трите месеца от началото на годината в парламента  са постъпили постъпили 86 законопроекта, като 72 от тях са внесени от правителството, а останалите са изготвени от депутати. За този срок Народното събрание е имало 41 пленарни заседания и е приел 33 закона.

Парламентарният контрол през  изтеклата пленарна сесия е траел общо 49 часа и 45 минути, разпределени в 13 заседания. За това време членовете на кабинета са отговорили на 349 въпроса и на 33 питания. Най-активни във въпросите са били депутатите от левицата, които са задали 291 въпроса и 67 питания. „Синята коалиция“ е имала 92 въпроса и 7 питания, а следващи по активност в парламентарния контрол са депутатите от „Атака“ с 63 въпроса и две питания. Народните представители от ГЕРБ и независимите са с еднакъв брой въпроси към министри – по 18. Най-малко въпроси е имала групата на ДПС – 16.

Мирослав Найденов е министърът, отговорил на най-много депутатски въпроси – общо 52. Следващите представители на правителството, които най-често са отговаряли в парламента са вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов.