ВОЛЯ

Име: ВОЛЯ

Основна информация

Политическата партия, председателствана от Веселин Марешки, съществува с наименованието ВОЛЯ от 2016 година. Партията е учредена с името „ЛИБЕРАЛЕН АЛИАНС“ през 2007 година, а за кратко се нарича и „ДНЕС“. ВОЛЯ се заявява като дясно-центристка партия, въпреки че по време на предизборната кампания за 44-тото Народно събрание приоритетите на БСП съвпадат в най-голяма степен с разбиранията на г-н Марешки. На последните парламентарни избори ВОЛЯ спечели 4.26% от подадените гласове, което осигури 12 места на политическата формация в Парламента.

Управленската програма на партията преследва три основни цели – „Превръщането на България в страна, управлявана в полза на хората“, „Спиране на тенденцията за намаляване на българското население“ и „Освобождаване на българската икономика от картелите, деформиращи икономическата и социална среда“. Те ще бъдат постигнати с широк набор от приоритети в социалната политика, здравеопазването, демографията, икономиката, земеделието, вътрешните и външните работи.

Партията не стана част управленската коалиция, въпреки заявената готовност за потенциално участие непосредствено след изборите. Народните представители от формацията все пак подкрепиха сформираното от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ правителство като отбелязаха, че ще следят „под лупа“ действията на управляващите.