Председателят на Народното събрание Димитър Главчев откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца”
ноември 3, 2017
Парламентът прие на първо четене законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г.
ноември 8, 2017

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе изнесено заседание на комисията в Русе

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе изнесено заседание на комисията в Русе. Той заяви, че в момента в България има недостиг на висококвалифицирана работна ръка и по тази причина се създава правна възможност страната ни да има високотехнологично развитие, а не да се привлича нискоквалифицирана работна ръка у нас.

Във връзка с одобряването на текстовете в проектозакона за изменение на Закона за МВР – относно т. нар. „Синя карта“, Цветан Цветанов обясни, че се удължава срокът за висококвалифицирани кадри да идват и работят в страната ни. От тази гледна точка смятаме, че законопроектът е добър и ще даде възможност на тези български общности, които са в Молдова, Украйна и Албания, да могат действително да намерят своето професионално реализиране по висококвалифицираните специалности в България, отбеляза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

По думите му практиката, създадена от комисията през периодите, когато има първо и второ гласуване, е народните представители да правят предложения, а работна група с експерти от съответните институции и ведомства да участва активно в прецизирането на текстовете. В работата на комисията участваха още заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, старши комисар Асен Игнатов – заместник директор на Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“.

От 15.00 часа ще се състои двустранна среща на Цветан Цветанов с Дорел – Георге Къпрар, председател на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на парламента на Румъния.

В 16.00 часа започва съвместното заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-тото Народно събрание и Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на парламента на Румъния.

Source: Новини на Народно събрание

Comments are closed.