Дипломатическите връзки между България и Канада, процесите в Европейския съюз и Брекзит, бяха сред темите на срещата на народни представители от комисиите по външна политика, по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и по икономическа политика и туризъм с делегация на Канадско-европейската парламентарна асоциация
октомври 3, 2017
Парламентът прие на първо четене нов Закон за мерките срещу изпирането на пари, внесен от Министерския съвет
октомври 5, 2017

Пейзажи, натюрморти, портрети и фигурална живопис представя в изложбата си в Народното събрание великотърновският художник Димитрий Любенов

Заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата на великотърновския художник Димитрий Любенов в Народното събрание. В експозицията са представени пейзажи, натюрморти, портрети и фигурална живопис.
Изложбата, която откриваме днес, има една доминантна тема и тя е Велико Търново, отбеляза Цвета Караянчева. По думите й експозицията ни дава възможност да се докоснем до красотата на града от различни гледни точки и през различните сезони на годината. Заместник-председателят на парламента подчерта, че творчеството на Димитрий Любенов е обърнато към българския бит, душевност, природа и светоусещане.
Макар и роден във Видин, Димитрий Любенов се смята за великотърновски художник. Именно във Великотърновския университет през 1971 г. той завършва живопис.

Source: Новини на Народно събрание

Comments are closed.