Участия в избори и изборни резултати на коалицията:

До този момент Патриотичният фронт е участвал в изборите за народни представители през 2015 година и без обща регистрация на изборите за местна власт през 2015 г. Гласовете, които формацията получи на изборите за Народно събрание Патриотичният фронт получи 239 101 гласа, което им отреди 19 народни представлители.

Социологически проучвания:

Дата на основаване: септември 2014 г.

Сайт: няма общ, съществуват отделно уебсайтове на ВМРО-БНД и НФСБ

Кратка биография:

Патриотичният фронт е националистическа коалиция, създадена преди парламентарните избори през 2014 г. и обединила националистическите партии ВМРО – БНД и НФСБ. Коалицията е ръководена от лидерите на двете партии – Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. На тези избори коалицията печели 7,3% от подадените гласове и влиза в парламента със състав от 19 народни представители.

В програмата на ПФ са застъпени различни приоритети в сферата на външната политика, националната отбрана, икономиката и държавния бюджет, демографското развитие и социалните политики, науката, образованието и културата, екологията, съдебната система и вътрешния ред. В програмата на ПФ са декларирани като основни акценти и като „отношението към етносите”, „държава и вероизповедание”.

Независимо от защитаваните крайни позиции на ПФ по силно противоречиви въпроси на държавната политика, разпределението на мандатите в 43-тото Народно събрание им осигури възможност да се включат в широка управляваща коалиция между 4 партии от разнообразни спектри на политическото пространство – ГЕРБ, АБВ, РБ и ПФ. Това несъмнено създава условия за поне частично постигане на предлаганите от ПФ мерки, които в условията на различна политическа конюнктура могат да бъдат определени като радикални – изграждане на метална ограда по границата с Турция срещу бежанския поток, събаряне на незаконни ромски постройки, натурализация на детските надбавки и т.н.

Силно застъпена от Патриотичния фронт е тезата за драстично намаляване на партийните субсидии.