Участия в избори и изборни резултати на партията:

Въпреки че „България без цензура“ не беше участвала в избори досега, тя беше представена в 42 Народно събрание, чрез трима отцепили се от партиите си народни представители – Светлин Танчев и Георги Марков (избрани с листата на ГЕРБ) и Румен Йончев (избран с листата на Коалиция за България).

При провеждането на избори за членове на Европейския парламент през 2014г., партията се яви в коалиция с ВМРО, ЗНС, ГЕРГЬОВДЕН. От коалицията бяха излъчени двама евродепутати – Николай Бареков (България без цензура) и Ангел Джамбазки (ВМРО), а листата получи 238 629 гласа.

На проведените, същата 2014г. избори за народни представители, България без цензура отново участва в коалиция, този път с партия Лидер. От коалицията бяха излъчени 15 народни представители, избрани със 186 938 гласа.

Дата на основаване: януари 2014 г.
Сайт: http://bulgariabezcenzura.bg/

Кратка биография:

България без цензура“ стартира като гражданско движение през 2013 г. Движението се превръща в политическа партия, учредена през януари 2014 г., а нейн създател и първи председател на партията е журналистът Николай Бареков.

Регистрацията на партията за участие в изборите за Европейски парламент на 25-ти май 2014 г. е в коалиция с партията „ВМРО-БНД“, „Земеделски народен съюз“, и движение „Гергьовден“.

След изборите за членове на Европейския парламент, коалицията напуснаха „ВМРО-БНД“, но за предстоящите мястото им е заето от политическа партия „Лидер„.

Въпреки че не е участвала в предсрочните парламентарни избори през май 2013 г., „България без цензура“ привлича в редиците си трима народни представители, станали депутати съответно като част от листата на ГЕРБ и на Коалиция за България. Отцепилите се от парламентарните групи депутати са Светлин Танчев и Георги Марков (избрани с листата на ГЕРБ) и Румен Йончев (избран с листата на Коалиция за България).

На своята интернет страница „България без цензура“ заявява основните си приоритети, част от които са:
– Намаляване на броя на депутатите до 120;
– Засилена децентрализация на местната власт;
– Отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивно подоходно облагане;
–  Данък „Солидарност“ на физическите лица с доход над 1 милион лева годишно;
– Пряк избор на районни и градски прокурори, съдии и началници на РПУ-та;
– Въвеждане на трудово-образователна повинност за отпадналите от системата на образованието;
– Забрана на ЕРП-та и ВиК да калкулират сметките за пренос в сметките на потребителите;
– Деполитизация на НЗОК и връщане на социално слабите, здравно неосигурени обратно в системата; и др.

Политическа принадлежност:

Политическа партия „България без цензура“ е част от групата на Европейските консерватори и реформисти.