Участия в избори и изборни резултати на партията:
До този момент АБВ е участвала в изборите за членове на Европейския парламент от България през 2014г. Гласовете, които формацията получи са 90 061, равняващи се на 4.022%. Това не беше достатъчно, за да бъдат излъчени представители на АБВ в Европейския парламент.

През 2014г. партията участва в изборите за народни представители в коалиция Коалиция АБВ – (Алтернатива за българско възраждане). Получават 136 223 гласа или 4.15% от действителните гласове. Това отрежда на коалицията 11 народни представители.

Дата на основаване на движението: ноември 2010 г.
Дата на основаване партията: 28 юли 2014 г.

Устав
Сайт: http://www.abv-alternativa.bg/

Кратка биография:

През ноември 2010 г. президентът Георги Първанов (2002 – 2012) официално обявява създаването на своето политическо движение – „АБВ“.  Учредителите се обявяват за „хора с леви разбирания”.
Регистрацията на коалиция „АБВ” за участие в изборите за Европейски парламент на 25-ти май 2014 г. е  подписана от представляващите коалицията партии: „Българска партия либерали”, партия „Политическо движение „Социалдемократи”, партия „Обединена социалдемокрация”, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи”.

На своята интернет страница „АБВ“ посочва своите основни приоритети, част от които са:
– Преструктуриране на икономиката;
– Развитие на енергийната, транспортната и комуникационната инфраструктура;
– Развитие на ядрената енергетика;
– Изграждане на иновационна инфраструктура, интегрираща висшето образование, научните изследвания и бизнеса;
– Нов модел на заетост;
– Нов модел на здравеопазване;
– Пенсионна реформа;
– Намаляване на държавните субсидии за партиите;
– Електронно управление и въвеждане на електронно правителство и електронна община и др.

Политическа принадлежност

Членовете в инициативната група на коалиция „АБВ” се определят като хора с леви убеждения. Ето какво е публикувано по отношение на политическата ориентация на учредителите на „АБВ” – „Повечето от учредителите на АБВ сме хора с леви разбирания. В този смисъл АБВ е следващото ляво. На честните, активните и на младите. На тези, които настояват политиката да дава резултати за хората. Но ние сме представители и на тези, които искат да видят национално съгласие постигнато въпреки партийните различия, които искат политиката най –накрая да започне да разрешава проблемите на обикновения човек, а не да се крие зад оправдания.”